torstai 6. huhtikuuta 2017

Kasvihuoneen rakennus, osa 3

Kun piirrustukset olivat valmiit, tajusimme, että emme osaa kerta kaikkiaan tehdä itse kasvihuonetta. Myös aika oli kortilla pian syntyvän vauvan vuoksi. Niinpä pyysimme luottokirvesmiestämme apuun, ja hän nikkaroikin ison osan kasvihuoneen perustuksista ja rungosta.

Kuopan pohjalle (n. 50 cm syvä, routarajan alapuolella) laitoin ensin suodatinkankaan ja kankaan päälle muistaakseni n. 10 cm hiekkaa. Tähän väliin tuli styroxkerros eristämään routaa. Taas hiekkaa lähes kuoppa täyteen ja sen jälkeen anturan valu. Anturan valu oli ehdoton, nimittäin pelto on savinen ja lilluu usein keväällä vedessä, joten routavaurioiden estämiseksi perustus oli tehtävä mahdollisimman perusteellisesti. Salaojiin ei meidän pihassa ollut mahdollisuutta.

Hiekkaan ura, uraan kuvan vasemmassa reunassa oleva puukehikko, johon tuli valu. Valun sisään taivuteltiin raudoitus

Tässä kuvaa valusta kuivamassa

Kun valu oli kuivunut pari päivää, alkoi sokkelin muuraus. Sokkelin ensimmäisen kerroksen väliin tuli myös raudoitus. Sokkelia tuli siis kaksi kerrosta lekaharkoista ja viimeisenä kerroksena muurattiin käsin lyötyjä vanhoja tiiliä reunan koristeeksi.


Sokkelin muurausta

Takaseinään vielä käsin lyötyä tiiltä, minä jaksan vielä puuhata mahan kanssa :)

Sitten olikin vuorossa rungon rakennus. Olisinpa ottanut yksityiskohtaisempia kuvia matkan varrella, nimittäin tässäkin oli kaikenlaista säätöä. Kuvassa näkyy kuitenkin rakenteet melko hyvin.


Runko ennen maalausta. Kattopuut maalasin etukäteen, niitä olisi ollut hankala maalata tuolta korkealta. Ikkunoita sovitellaan jo paikoilleen alustavasti tässä, samoin ovea

Tällainen minireportaasi nyt tuosta varsinaisesta rakennusvaiheesta. Olisin itse kaivannut tällaista suunnitellessani kasvihuoneen piirustuksia, ja vielä yksityiskohtaisempaa. Toivottavasti tästä on jollekulle apua, vaikka kovin tarkka se ei olekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti