torstai 25. toukokuuta 2017

Vähän kasvihuonekuulumisia ja alkukesän kukintaa

Nyt on kesän parasta aikaa, tai oikeastaan siltä on tuntunut jo pari kolme viikkoa. Paras aika minulla jatkuu juhannukseen asti. 
Tulppaanit kukkivat ja ihanat lemmikit alkavat täytää penkit ja pensaiden alustat. Tulppaanit ovat Pink Impression-lajiketta.


Yleensä en ihan näin pinkistä tykkää, mutta esikot ovat ihania väriläiskiä näin keväällä.


Saniaisten kiehkurat ja Apeldoorn-tulppanien punainen on ihana väriyhdistelmä, räikeä kylläkin, mutta sopii kevään valoon. Joinakin vuosina tässä vaiheessa saniaisten välistä pilkahtelee lemmikkien sinistä, mutta tänä vuonna jostakin syystä ei. Taustalla köynnöshortensia kiipeää lehtikuuseen, toivon että se kukkisi tänä kesänä ensimmäistä kertaa.Talon edustan tulppaanien kukinta alkaa olla ohi, tosin Queen of the Nightit odottavat vielä vuoroaan ukkolaukkojen kanssa. 


Meidän pihassa on tällä hetkellä niin paljon projekteja kesken, että on vaikeaa saada kuvaa, jossa ei näkyisi jokin monttu, lauta tai työkalu. Haluaisin jonakin päivänä sellaisen pihan. Mutta huom! Kasvihuoneella on katto! Sivuikkunat kiinnitetään heti, kun ne valmistuvat...Nyt on raaputettu, helat ruostesuojattu, pohjamaalattu, kerran pintamaalattu ja vielä yksi maalikerros ja kittaus puuttuu. Hommaa siis vielä on, mutta etenee. 


Ja tähän vielä se yksi monttukin sitten. Nurmikko on kuorittu pois, ja tilalle tulee suodatinkangas ja singeliä. Marjapensaat on rajattu siperiankuusilankulla, joka on luonnon lahosuojattua puuta, eli toisin sanoen todella kestävää. Olen niin onnellinen tuosta katosta!2 kommenttia:

  1. Oi kun hyvä idea istuttaa tulppaaneja saniaisten sekaan. Hieno väriyhdistelmä ! Täälläkin odotellaan köynnöshortensian ensimmäisiä kukkia. Tosin se on vielä pienempi kuin sinun hortensia. Meillä on aina vain kaikenlaista hujan hajan ja aina jotain keskeneräistä, asuttu tässä 12 v. :D Mutta sehän on vain kodikkuutta, kiva kun on aina jotain projektia meneillään.

    VastaaPoista
  2. Saniaiset ja punaiset tulppaanit aina kilpailevat, kummat ehtivät kasvaa ensin, ja hetken tulppaanit ehtivät näkyä saniaisten seasta, ennen kuin saniaiset peittävät niiden punan. Mutta tykkään väriyhdistelmästä, vaikka muuten punainen ei olekaan lempparini puutarhassa! Me ollaan asuttu nyt seitsemän vuotta tässä ja välillä tuntuu, että puutarha on vielä alkutekijöissään. Mutta kyllä jotakin on jo saavutettukin ja tosiaan, projektit ei koskaan lopu ja se on hyvä asia sekin :)

    VastaaPoista