perjantai 5. toukokuuta 2017

Tulppaaneiden aika

Kevät on kyllä ihmeellistä aikaa, oikeastiko viikko sitten tuskailin, että meillä ei ole pihassa mitään kukkivaa. Ja sitten tulee kolme lämmintä päivää ja pam! Yhtäkkiä ensimmäiset tulppaanit ovat aukaisseet kukkansa. Tämä kuva on nyt iltasella otettu, joten nuput ovat supussa.
Lummetulppaani Conserto on ehtoton tulppaanisuosikkini näistä aikaisin kukkivista. Muistaakseni neljä vuotta sitten istutin sipulit, jotka kukkivat ensin yhdellä kukalla ja nyt ne ovat lisääntyneet sivusipuleista viiden tai kuuden kukan kimpuiksi. Ne ovat todella aikaisia ja kauniita. Suosittelen kaikille! Pitäisiköhän ne jo jakaa, tietääkö kukaan?


Pickwick-kevätsahramit ovat niin kuvauksellisia. Lisäksi valkoiset scillat ovat aloittaneet kukkapenkissä kukintansa, mutta niistä ei jostakin syystä saa kaunista kuvaa, vaikka ne näyttävätkin hauskalta valkoiselta vaahdolta penkissä.Kevättähtiä aion istuttaa runsaasti lisää, nämä ovat varjoisella ja todella kuivalla paikalla lisääntyneet parissa vuodessa jo hienosti. 

Penkeissä möyriessä huomasin, että myös rikkaruohot ovat heräilleet. Huomenaamulla, mikäli lapset suinkin suovat, alkaa seuraava kevään työ, kitkentäurakka.

Kasvihuoneestakin on kuulumisia, nimittäin katto on nyt asennettu! Se ansaitsee kuitenkin oman merkintänsä :) 

Ihania kevätpäiviä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti