perjantai 8. toukokuuta 2015

Kasvihuoneen rakennus, osa 1

No niin, nyt on vihdoin saatu valmiiksi kasvihuoneen rakennuksen ensimmäinen vaihe, nimittäin kuopan kaivuu. Ja se ei ollut mikään helppo homma! Kasvihuone  tulee meidän tontin laitaan, josta alkaa kaupungin heinäpelto. Toivon, että se maisemoituu hyvin tuohon kulmaan, se tulee osaksi ryhmää, jossa kasvaa valmiiksi marjapensaita, mansikoita, perennoja ja tulevaisuudessa joitakin yrttejäkin.

Kasvihuone tulee kuvan oikeaan laitaa
Kasvihuoneen koko on 9,5 neliötä, kaupungissamme saa rakentaa 10-neliöisen kasvarin ilman rakennuslupaa. Rakennan siis mahdollisimman suuren, tietenkin :) Kuopasta tuli yhteensä 16-neliöinen, nimittäin reunoilla täytyy olla hiekkaa vähintään 50 cm lisää. Kuopan syvyys on 50 cm, sen pitäisi olla routarajan alapuolella. Pihamme on savimaata, joka roudassa liikkuu helposti paljonkin, joten on tärkeää kaivaa routarajan alapuolelle. Salaojat olisivat olleet myös hyvät, mutta meidän pihassamme ne eivät oikein ole mahdolliset. Joten näillä mennään ja toivotaan, että routa ei heti vaurioita ekana talvena kasvaria...

Oman pihamme kautta tuohon kulmaan ei pääse kaivinkoneella ja kaupungilta emme saaneet lupaa tuoda kaivinkonetta pellon kautta, joten kaivoin sitten käsin :) Loppujen lopuksi urakka ei ollut niin iso kuin aluksi ajattelin, aikaa kului yhteensä kaksi viikkoa harvakseltaa kaivaen. Kaivoin yhden kokonaisen päivän ja neljä iltaa. Savi on keväällä helppoa, joskin raskasta kaivettavaa.

Kuoppa valmiina, huh.
Seuraavaksi kuoppaan asennetaan suodatinkankaat, pohjalle tulee hiekkakerros ja sitten pääsen muuraamaan lekaharkoista sokkelia. Hiekkaa alan kärräämään ensi viikolla.

Vielä kuva raparpereista, jotka ovat kasvaneet jo niin isoiksi, että niistä saadaan tyttäreni tämän päivän kolmivuotissynttäreille raparperipiirakkaa :) Ja päälle vaniljajätskiä, nam :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti